«

»

jun 11

Alleen suiker – week 23

Alleen suiker

De vreemdste reacties krijg ik op mijn aankondiging dat mijn jaar zonder suiker vanaf nu alleen nog over suiker gaat. Een vriendin zei ‘gelukkig, je bent toch niet zo’n bikkel als ik dacht’. Anderen complimenteren me of bedanken me voor mijn eerlijkheid. Ze voelen zich gesteund in hun eigen proces om gezonder, slanker en gelukkiger te zijn. Sommige reacties zijn wat meewarig. “Jammer dat je poging mislukt is”. De eerste keer wist ik niet wat ik hoorde! Wat mij betreft is er helemaal niets mislukt. De afgelopen maanden zonder suiker, alcohol en koffie, hebben me geholpen anders te eten, anders boodschappen te doen, anders te leven én om anders te denken. Ik ben kilo’s kwijt. Ik voel me slank en ben blij met mijn lichaam. Ik zorg beter voor mijn lijf omdat ik het beter aan heb leren voelen. Inmiddels heb ik een prachtige, nieuwe uitdaging: genieten, zonder door te schieten in te veel van het goede. Mijn jaar zonder suiker is ook zeker niet over. Ik ga door op het pad dat ik ingeslagen ben.

 

Goed voor m’n lijf

De vage klachten die ik had zijn verbeterd. Ik merk ook dat het gezondere voedingspatroon mijn lichaam ruimte biedt om op te ruimen. Zo heb ik sinds een paar weken wat rode vlekjes rond één oog. De huid is een belangrijk uitscheidingsorgaan en blijkbaar moet er nog wat uit. Om mee te helpen drink ik sinds vorige week extra veel water en ik verzorg de plekjes met een zalfje van kokosolie met lavendel. De resultaten mogen er zijn. De jeuk is minder, de roodheid neemt af en de plekjes worden ook al kleiner. Gelukkig maar. Ik moet binnenkort op de foto voor op de cover van mijn nieuwe boek 😉

 

De reis

Ondertussen las ik een aantal boeken over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Daaruit komt steeds naar voren: de reis zelf is het belangrijkste doel, niet alleen de aankomst in Santiago. Zo is het met mijn jaar zonder suiker ook. Het einddoel is minder belangrijk dan de reis. Ik ben nog niet op de helft van het jaar. Kijk eens wat ik allemaal al ontdekt heb. Ik ben bijzonder benieuwd naar wat er verder allemaal nog gaat komen. Uiteraard houd ik je op de hoogte. Bedankt voor het meelezen en alle lieve, behulpzame en ook kritische reacties. Ze dagen me uit om door te zetten en verder te gaan op deze ontdekkingsreis.

 

Marina Schriek

1 reactie

  1. Andy

    Heerlijk zoals jij erin staat! En volgens mij zit je op de goede weg voor jouw reis 🙂

    Gr. Andy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *