«

jul 23

Black coffee – week 29

 

Black coffee

03.44 uur dinsdagochtend. Véééls te vroeg. Ik zit met grote ogen achter m’n beeldscherm dit stukje te typen. Wat ben ik toch een uilebal. Een paar uur terug ging ik langs bij mijn ouders om hen te begroeten na hun vakantie. We kletsten uitgebreid bij en dronken koffie. Bij het tweede kopje, waar ik zelf om gevraagd had, dacht ik nog heel even: “beter van niet”. Gevolgd door: “ach het is nog vroeg”. Later op de avond dronken we samen wijn om de behouden thuiskomst te vieren. Een paar uur later type ik, midden in de nacht, het volgende verslag voor mijn jaar zonder suiker. Zucht.

Jek, ik word gek!

Niet in slaap komen, niet doorslapen. Woelen en draaien. Pas na een paar uur herinner ik me dat ik, tegen beter weten in, ‘s avonds nog koffie gedronken had. Mijn voeten zoeken elkaar steeds op. Met m’n nagels kriebel ik over de voetzool van de andere voet. Ik verbied het mezelf en neem me voor stil te liggen, maar ik word gek van die jeuk en geef toch weer toe. Nu zit ik met m’n poelekes  in een badje met zout water (keltisch zeezout, jawel). En kriebel tijdens het typen af en toe op mijn hoofd, nek, rug en schouders. In de maanden dat ik geen alcohol dronk verdween het gejeuk als sneeuw voor de zon, maar dat ontdekte ik pas toen ik weer wel wijn dronk. Prompt begon de jeuk weer. Als ik slaap heb ik er geen last van. Maar wanneer ik dan ook nog eens wakker lig, is er geen houden meer aan. Terwijl ik op dit nachtelijke uur op zoek ga naar de tekst van ‘Black Coffee’ van Ella Fitzgerald, beland ik op YouTube en vind dit pareltje. Zo levert mijn slapeloosheid toch nog een boel plezier!

Het was even stil op mijn jaar zonder suiker. Ik ben druk bezig met het schrijven van mijn derde boek Gefeliciteerd met je ontslag, dat na de zomer uitkomt. Na de omwenteling moest ik ook mijn draai weer vinden. Het moet toch over eten gaan, wat wel en wat niet. Daar heb ik niet zoveel over te melden op dit moment. Het gaat z’n gangetje. Toch gebeurt er zo af en toe eens wat, waar ik de nodige smeuïge verhalen over kan vertellen. Misschien een beetje van het onderwerp af, maar uiteindelijk ook weer helemaal niet. Oordeel zelf maar vanaf volgende week.

… 04.28 uur, ik ga m’n mandje weer in!

Sweet dreams!

Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *