«

»

feb 04

Het hele verhaal – week 5

Afgelopen week vertrok manlief in alle vroegte naar Brussel voor een seminar over burn-out. Ik stond gelijk met hem op, bracht hem naar de trein en liet onze honden uit. Om 07.00 uur was ik weer thuis. Lekker fris en vol energie na een heel kort nachtje. “Hoe zal ik gebruik maken van dit energieke gevoel zo vroeg in de morgen?”, vroeg ik mezelf af en sloeg aan het poetsen. In blijde stemming plaatste ik een berichtje op Facebook over mijn matineuze activiteiten. Maar rond 13.00 merkte ik dat ik moe werd. Tijd voor 15 minuten mediteren. Na drie kwartier werd ik, in een bijzonder ongemakkelijke houding, wakker. Vervolgens was ik nog zo moe, dat ik zeker nog een uur geslapen heb en de rest van middag kwam er maar weinig uit mijn handen.

Dat heb ik helemaal niet
‘s Avonds vroeg ik de buurvrouw of ze een nieuwe rits in mijn skibroek wilde zetten. Ik vertelde enthousiast over mijn jaar zonder suiker. Mijn jas stond open en mijn buik was zichtbaar, wat haar ontlokte “Ja, er mag wel wat van af bij jou”. Thuis was ik een beetje te neergeslagen. “Er is nog bijna niets af, bij andere mensen vliegen de kilo’s eraf wanneer ze stoppen met alcohol en snoep.” Ik sloeg aan het twijfelen. Zou het wel lukken? Wat als ik niet meer afval ondanks de suiker-stop?” Tot overmaat van ramp las ik in de Libelle een verhaal over puur eten en Alessandra Cantiniere. Ook zij gebruikt geen suiker meer en daarnaast ook geen zuivel en tarwe. Met als gevolg dat ze niet alleen de nodige kilo’s verloor, maar vooral stuitert van de energie. Dat heb ik helemaal niet! Sinds ik begonnen ben, ben ik wel wat afgevallen, maar ik ben juist erg moe. Soms vallen m’n ogen om 9 uur al dicht en ik slaap liever 10 dan 9 uur per nacht.

Heb geduld
Gelukkig herinnerde ik me toen de woorden van de natuurgeneeskundige die me begeleidt. Haar uitleg: de winter is tot nu toe uitgebleven, waardoor de herfst veel te lang duurt. De herfst brengt een zwaarte met zich mee, die verjaagd wordt door de vrieskou van de winter. Je vermoeidheid is dus heel logisch, maak je er niet druk over. Deze periode overbrug je wel en dan zul je merken dat die energie ook weer komt. Fijn om te weten en niet te vergeten. Vooral niet in een onzekere bui!

 

Marina Schriek

 

Ps. op Facebook kun je ook lezen hoe ik toch voor de bijl ging voor een overheerlijk toetje onder zeer speciale omstandigheden (zie 29 januari 2014)

Lees ook de column van voorgaande week of begin bij het begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *