Wie is Marina Schriek

Marina Schriek, auteur van 'Gefeliciteerd met' serieHoi,

Ik ben Marina Schriek. Ik ben 45, goed aan de maat en ik ben het beu! Al jaren wil ik graag een pondje minder. Maar in plaats van pondjes eraf kwamen er in de loop der jaren steeds pondjes bij.
Afgelopen zomer (2013) deed ik een experiment.
Wat gebeurt er wanneer ik ermee stop me altijd maar te dik te voelen?
In plaats daarvan wil ik me slank voelen. Niet zo gemakkelijk misschien, maar wel te doen. Toen ik nog supermooi slank was, voelde ik me ook te dik. Andersom moet ook kunnen. Je gevoel is per slot van rekening een relatief iets. Nu ik wat ouder ben en werk als coach / trainer en daarnaast auteur ben, weet ik dat je je gevoel kunt beïnvloeden en dat dat nog niet eens heel erg moeilijk is.

De afgelopen zes maanden ben ik bezig me slank te voelen. Het resultaat is verbluffend. Opeens sta ik open voor informatie die ik voorheen negeerde. Ik kwam op het idee om over mijn bevindingen een boek te schrijven. Mijn uitgever bracht me daarom in contact met een goede voedingscoach: Mike Donkers.
Na een gesprek met hem paste ik mijn eetpatroon aan. Na twaalf jaar vegetarisch te hebben gegeten, ging het roer om. Nu eet ik wel weer (biologisch!) vlees, maar ben gestopt met brood en pasta.
Niet als dieet en vooral niet op fanatieke wijze. Ben ik buiten de deur of op vakantie, dan kies ik voor gemak, en geniet dubbelop van een frans stokbroodje als ontbijt.
Al tijden merkte ik dat ik niet zo goed tegen alcohol kon en al te veel koffie beviel me ook niet goed. Toch bleef ik het gebruiken, vooral omdat het zo gezellig is. Samen een kop koffie met mijn man, een biertje om het weekend te vieren, of een wijntje met vrienden.
Ook suiker gebruik ik zo min mogelijk. Zelf koop ik geen koekjes, gebakjes of wat dan ook. Maar als manlief toch eens drop mee naar huis neemt, of mijn moeder op bonbons trakteert, dan ging ik direct overstag.

In 2014 pak ik het anders aan. Geen suiker. Geen alcohol. Geen koffie.
Het voordeel van deze aanpak is, dat mijn besluit genomen is. Nu hoef ik niet meer te bedenken of ik nu wel of niet een wijntje drink, gebakje eet of koffie drink. Dat doe ik niet.

Door zo mijn leefpatroon aan te passen en er over te bloggen krijg ik veel reacties van mensen, die me weer op allerlei ideeën brengen. Maar het roept ook de nodige vragen op. Daarom voelt het alsof ik op een soort ontdekkingsreis ga. Ik blog over mijn ontdekkingen, moeilijke- en triomf-momenten en wat het verder aan stof oplevert.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te lezen, ter lering en vermaak, maar vooral ook als hart onder de riem voor wie ook aan het ontdekken is welke leefstijl het beste bij je past.

Veel succes en plezier!

Marina Schriek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *