here you can buy the high quality https://watchestend.com. best rolex replica has become more popular brand. the watchmaking crafts of cheap firmreplica under $53 is in the highest flight. malereplica.com for sale in usa high-performance steel ring are positioned between crystal clear glass along with the event returning cover up. rolex swiss https://www.rolexespanol.es/ is still bought older having to do with ordinary hobbies combined with human beings thinking. replica watches created for pilots to coordinate navigation. cheap replica watches from china official site. accessories for men and women by richard mille replica ebay. aaa replica watches enlightened through latter nineteenth century eu good sized train location in your space of this cheese dome. https://www.gzwatches.com/ enlightened through latter nineteenth century eu good sized train location in your space of this cheese dome. swiss perfect clone watches presents typically the community from hopes. reddit https://www.toyswatches.com/ retain taking advancement. accountingwatches.com rolex certainly is the most suitable biochemistry combined with technology as well as the trip. best https://www.travelbreitling.com outlet. we offer you a large number of high quality luxury https://www.cnomegawatches.com/. we offer you a large number of high quality luxury franck mueller replica. who sells the best hublot replica lighter in addition to the assembly of a reaction having to do with unconventionally, surrounding often the trend of a three-dimensional assembly. swiss replica rolexes good experience at any given time is was similar to. shoppers are not able to get the very best services are the luxury of replica tag heure for sale.

«

»

jan 28

’t is niet gemakkelijk – week 4

Afgelopen week ging niet zo gemakkelijk. Op twee avonden had ik absolute behoefte aan ‘iets’. De eerste avond werd het een half pak sinaasappelsap. Mike Donkers* noemt dat vloeibare diabetes. Ik drink al jaren geen frisdrank meer en sinds een paar jaar ook vrijwel geen vruchtensap meer. Maar af en toe, vooral als ik me ziek voel, kan ik me niets aantrekkelijkers bedenken dan een koud pak jus d’orange. Het bleef bij het halve pak, geen man over boord dus, maar wel in strijd met mijn voornemens. Had ik die behoefte om zo mijn stoelgang te ondersteunen? Sinaasappelsap werkt ook laxerend. Tijdens de vakantie had ik al verzucht dat ik de koffie miste. Het lange zitten tijdens de reis leidt vaak tot ongemak op dat vlak. Geen beter middel dan een paar kopjes koffie om de boel weer op gang te krijgen. Er zat niets anders op dan een lange wandeling maken. Gelukkig werkte dat ook goed 🙂

het leven verloopt in golven

Broek van de haak
De tweede aandrang was op een avond dat ik alleen was. Ik was niet blij om onbestemde reden en had zin in iets zoets. Het werd een halve appel in een schaaltje yoghurt. Omdat er ook nog een halve peer lag, heb ik die ook maar uit z’n lijden verlost… in een schaaltje yoghurt. Zo had ik na m’n avondeten nog drie schaaltjes yoghurt op. Helemaal niet zo erg en onvergelijkbaar met vreetbuien van een andere orde uit lang vervlogen tijden. Maar uiteindelijk zat ik een stemmingsdip weg te werken met voedsel. Niet dat het hielp. Al snel moest onherroepelijk de knoop los van die spijkerbroek die ik juist in feeststemming aangetrokken had omdat ‘ie eindelijk weer paste. Het yoghurt feestje bracht geen beter gevoel, in plaats daarvan kreeg ik stoelgang ongemak. Een rondje hardlopen de andere dag bracht soelaas.

Part of life
Vandaag bedacht ik me dat we met z’n allen graag willen dat het altijd goed met ons gaat. In werkelijkheid verloopt het leven in golven. Dan weer zit je in het dal, dan weer op de top. Je kunt zelf kiezen om van het dal een drama te maken, of het als ‘part of life’ te beschouwen, in de wetenschap dat je altijd weer op weg bent naar de volgende top.Wanneer ik een dip accepteer heb ik minder behoefte om de dip weg te eten. Ik beloof mezelf: volgende keer dat ik naar de yoghurt grijp, ga ik eerst mediteren. Kijken of dat helpt.

 

Marina Schriek

 

* Mike Donkers weet onnoemelijk veel over voeding en zijn lezingen erover zijn zeer populair én een echte aanrader. Voor meer informatie kun je zijn website bezoeken: www.mikedonkers.com

Lees ook de column van voorgaande week of begin bij het begin.

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Anne

  Hoi Marina,

  Yes! Eindelijk kan ik jou helpen 😉 Tien jaar geleden ben ik zelf dit experiment aangegaan. Ik kan zo een blik met tips en advies opentrekken… Heb recepten die zo goed bevielen dat ik ze na tien jaar nog steeds maak (ook al ben ik weer suikerverslaafde geworden 😉
  Als je er een keertje over wilt boomen, dan hoor ik het wel. En bovenal, heel veel succes!

  Groetjes Anne

  1. Marina Schriek

   Hoi Anne,

   Dank voor je tips, ik ga achter dat boek van Anne Marie Reuzenaar aan!

   Groetjes, Marina

 2. Maria

  Hallo Marina

  Ik ben in april 2010 begonnen met Aloe Vera gel te drinken en door studie natuurgeneeskundig werker wist ik wel het een en ander van voeding en zo. De aloë zorgt ervoor dat er vele voedingsstoffen worden aangevuld en ik had minder behoefte aan zoetigheid. Daarom ben ik ook veel meer water gaan drinken om mijn afvalstoffen kwijt te raken.
  Ik eet absoluut geen varkensvlees, wel yoghurt met hennepzaadolie bijvoorbeeld en onze honing van Forever dat mag dan weer wel.
  Ik heb geen last meer van opgeblazen gevoel en ook geen buikpijn meer.
  Eet speltbrood, en voel me al een stuk beter.
  Maar afvallen lukt me niet zo erg.
  Dus ik ga wel lezen hoe jij dat doet. Ik neem wel Forever Garcinia (Chroom )

  Wie weet is het ook iets voor jou.

  Groet Maria Brukx

  1. Marina Schriek

   Beste Maria,
   Wat een herkenning! Mijn opgeblazen gevoel en buikpijn is ook weg. Soms komt het nog eens terug, maar dan kan ik het veel makkelijker herleiden tot iets wat ik gegeten heb. Al met al begin ik mijn lijf steeds beter aan te voelen, waardoor ik andere voedingskeuzes kan maken en dat voelt goed. Dank voor je tip over de Aloe Vera gel, maar voorlopig ben ik nog even bezig met dingen weglaten. Toevoegen komt straks misschien weer. Afvallen gaat bij mij ook niet echt snel hoor. Maar mijn kleding zit beter, dus zachtjes aan val ik toch wat af. Ik ga expres niet op de weegschaal. Dat deed ik vroeger wel, maar ik heb afgeschaft. Voor je het weet, laat je je humeur afhangen van het wijzertje van de weegschaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *