here you can buy the high quality https://watchestend.com. best rolex replica has become more popular brand. the watchmaking crafts of cheap firmreplica under $53 is in the highest flight. malereplica.com for sale in usa high-performance steel ring are positioned between crystal clear glass along with the event returning cover up. rolex swiss https://www.rolexespanol.es/ is still bought older having to do with ordinary hobbies combined with human beings thinking. replica watches created for pilots to coordinate navigation. cheap replica watches from china official site. accessories for men and women by richard mille replica ebay. aaa replica watches enlightened through latter nineteenth century eu good sized train location in your space of this cheese dome. https://www.gzwatches.com/ enlightened through latter nineteenth century eu good sized train location in your space of this cheese dome. swiss perfect clone watches presents typically the community from hopes. reddit https://www.toyswatches.com/ retain taking advancement. accountingwatches.com rolex certainly is the most suitable biochemistry combined with technology as well as the trip. best https://www.travelbreitling.com outlet. we offer you a large number of high quality luxury https://www.cnomegawatches.com/. we offer you a large number of high quality luxury franck mueller replica. who sells the best hublot replica lighter in addition to the assembly of a reaction having to do with unconventionally, surrounding often the trend of a three-dimensional assembly. swiss replica rolexes good experience at any given time is was similar to. shoppers are not able to get the very best services are the luxury of replica tag heure for sale.

«

»

feb 25

Verslaafder dan ik dacht – week 8

Eigenlijk kan ik alleen maar positief berichten over de resultaten van Mijn jaar zonder suiker zover. Wat vooral zo leuk is, zijn de vele reacties die ik krijg. Mensen, die ik vaak niet eens ken, steken me een hart onder de riem, delen geweldige tips en leven mee.  Zo had ik veel aan de reactie van Anja, die me erop wees dat mijn vermoeidheid ook een symptoom kan zijn van mijn afkickproces. In mijn hoofd kan ik dan wel afgerekend hebben met suiker, alcohol en koffie, mijn lijf heeft er wat meer tijd voor nodig. Ik ben natuurlijk heel veel jaren aan de koffie en de alcohol geweest. Een suiker-gebruiker ben ik al vrijwel heel mijn leven. Het is niet meer dan logisch dat mijn lichaam een tijdje nodig heeft om de puinhopen van al die ongezonde jaren op te ruimen. Dank zij Anja realiseerde ik me dat geduld en waardering voor mijn lijf ook van essentieel belang zijn om me goed te voelen.
Nu ik gezonder eet, voel ik beter aan wat voeding met me doet. Die ene keer dat we toch voor het gemak van een snackbar-maaltijd kozen, beviel me dat zo slecht, dat dat voorlopig echt de laatste keer was. Mijn indruk dat wat je eet veel uitmaakt voor hoe je je voelt, wordt keer op keer bevestigd.

Dol op m’n toetje

Vroeger thuis kregen we na de warme maaltijd altijd een toetje, meestal yoghurt. Nu valt dat toetje niet meer, maar toch kan ik er zo naar snakken. Gisteravond ging ik weer voor de bijl. Vrijwel direct voelde ik me doodmoe en kreeg buikpijn. Met een teiltje naast m’n bed ben ik onder de wol gekropen. Wat ben ik toch een enorme uilebal, om toch steeds weer yoghurt te pakken.Yoghurt

Uitweg
Ook de yoghurt blijkt een verslaving. De argumenten over het wel of niet laten staan van zuivel gaan in mijn hoofd tekeer. Het is tijd om mezelf wederom een flinke schop onder mijn kont te geven. Kan ik er nog onderuit? Op rauwe biologische melk reageer ik niet of in ieder geval niet merkbaar. Jammer dat mijn pogingen om van die melk zelf yoghurt te maken elke keer jammerlijk mislukken. Wie mij kan leren hoe ik van rauwe melk zelf yoghurt kan maken? Ik ben je eeuwig dankbaar. En zo stel ik een nieuwe afkickpoging nog even uit!

Marina Schriek

 

Vind je het leuk om meer te lezen over de belevenissen van Marina, lees haar column over het nut van slaap, wanneer je op gewicht wilt blijven of lees haar nieuwste blog ‘de kracht van vrouwen’ op www.marinaschriek.nl

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Anja

  Hallo Marina,

  Wat leuk om te lezen dat je veel aan mijn reactie had. Dank je wel voor de terugkoppeling en graag gedaan.
  Ik weet niet wat de reden is dat je vooral de yoghurt mist of bedoel je het toetje in het algemeen?
  Alphro heeft lekkere plantaardige toetjes (dus geen koemelk)
  In de smaken karamel, vanille en chocolade).
  Misschien is dat een alternatief voor je (tijdelijk of blijvend).
  Verkrijgbaar in de meeste supermarkten.
  Bij deze de URL.
  http://www.alpro.com/nl/dessert.

  Sukses verder.

  Hartelijke groet,
  Anja

  1. Marina Schriek

   Hoi Anja,

   Ja ere, wie ere toekomt 😉
   Wat de soja betreft, daar krijg ik toch hele gemengde berichten over. Het schijnt helemaal niet zo gezond te zijn.
   Maar stel dat soja op zich wel goed is, dan zitten veel producten met soja nog vol met e-nummers en suikers.
   Het is natuurlijk ‘mijn jaar zonder suiker’, waarin ik er ook achter kom dat de supermarkt yoghurt niet goed voor me is.
   De toetjes die jij suggereert zijn hoogstwaarschijnlijk gezoet met een af andere suiker vorm of een suikervervanger als aspartaam. Daar wil ik allemaal ver van blijven.

   Wat ik volgens mij mis is een ‘zoetje’. De lekkere zoete smaak, in combinatie met frisheid. Volgens mij moet ik mezelf aan wennen om een koud glas water te drinken, dat is in ieder geval fris, maar ja, dat zoetje 🙂
   Nu help je me alweer, want door mijn antwoord te formuleren, bedenk ik dat ik wel weer eens appelmoes of stoofpeertjes kan maken.
   Dat zijn natuurlijk ook suikers, maar in ieder geval natuurlijke. Als ik er dan niet al te veel van gebruik, heb ik toch een gezondere keuze gemaakt.

   Groetjes, Marina

 2. Maria Brukx

  Als er Soya word gebruikt in toetjes ( GMO Soja) dan ben je nog verder van huis.

  Op Internet is daar veel over te vinden.

  1. Marina Schriek

   Hoi Maria,

   Dank voor je reactie, dat dacht ik ook al.
   Het gaat erbij op mijn lijst van ‘te bestuderen’ voedingsmiddelen.
   Pffft, het is best ingewikkeld allemaal. Vooral omdat je denkt dat je het allemaal al weet
   en vervolgens blijkt het veel genuanceerder te zijn.

   Groetjes, Marina

 3. Marja bastiaansen

  Hoi Mariena,

  Volgens mij moeten we samen maar eens een aantal winkels bezoeken. Er is volgens mij een soyayoghurt zonder suiker naturel. Gebruik ik voor smoothies voor de kinderen, voeg er een doosje bevroren fruit aan toe of een banaan en je hebt een zalig toetje. Ben zelf aan het experimenteren met notenmelk en rijstmelk. Ga je voor biologisch zit je gelijk gmo vrij.

  Je kunt ook toetjesen koekjes maken zonder suiker. Heb in Duitsland van alles geproefd. Zal wat sites voor je zoeken. Met name rawfood, ze maken lekkere dingen.

  Ik denk dat ik wel een adres kan sturen waar je echte yoghurtculturen kunt krijgen. Zal het op mijn werk voor je navragen.

  Gewoon volhouden!

  Sterkte en groetjes

 4. Marina Schriek

  Hé Marja, super!! Ik houd me aanbevolen voor al je suggesties. Zo lief dat je met me meedenkt!
  Groetjes, Marina

 5. Carola de Jongh-Bakker

  Hoi Marina, het is weliswaar al 9 april, maar heb je gisteren pas in de levende lijve ontmoet toen je een lezing gaf over stress & burn-out. Vandaar dat ik nu in chronologische volgorde je blog lees. Zeer interessant en fantastisch om te lezen. Over de yoghurt van de rauwe melk… zo’n anderhalf jaar geleden dezelfde tip van Mike Donkers gekregen en… ook ik had steeds mislukte yoghurt, hoe goed ik het ook probeerde. Ik maak sindsdien Kefir van de rauwe melk. Super eenvoudig te maken! Mijn man en ik drinken ’s ochtends een halve liter daarvan. Voordeel: eenvoudige en zeer voedzame maaltijd, boordevol mineralen en sporenelementen. Voordeel is ook dat ik sindsdien merk dat mijn bloedsuiker spiegel ’s ochtends zeer stabiel is. Ook geen behoefte aan granen o.i.d. èn het helpt absoluut om je gewicht te beheersen. Ik weet niet of Mike het er al over heeft gehad.. wellicht lees ik het in een volgend stuk op je blog. Inderdaad is de meeste Soya behoorlijk GMO bewerkt. Ik had ooit een link (kan Mike je ook geven). Ik kijk uit naar je volgende verslag. Zelf hou ik me al sinds mijn 17de bezig met voeding en stel elke keer mijn inzichten bij, zeker sinds ik met Mike in contact ben gekomen 😉
  Groetjes en succes! Carola

  1. Marina Schriek

   Hoi Carola,
   Wat leuk dat je aan het lezen geslagen bent. Ja, dat yoghurt verhaal en de kefir. Vorige week kreeg ik spontaan een potje waterkefirkorrels van Antina, een collega GVA-locatiehouder. Tijdens het gesprek met Mike gisteren informeerde ik er naar.
   Mike vertelde dat bij melkkefir geen extra suiker toegevoegd hoeft te worden, de kefir wordt gevoed door de natuurlijke melksuikers in de melk. Bij waterkefir moet wel suiker toegevoegd worden. Daarvoor gebruik ik palmsuiker van de toko en dat werkt prima.
   Ik ga nu dus ook de melkkefir proberen. Zeker nu ik jouw enthousiaste verhaal lees. Mijn ervaringen met de waterkefir zijn goed. Veel gemakkelijker dan de yoghurt wat mij betreft!
   Hartelijke groeten, Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *